Lotyniškas pavadinimas – Lepidium sativum L.
KIEKIS: 2 g (800-1000 sėklų).
AUGALŲ GRUPĖ: prieskoninė.
ILGAAMŽIŠKUMAS: vienmečiai.
SKONIS: aštrus, pikantiškas.
SAVYBĖS: lapuose yra jodo, kalcio, geležies, karoteno, B grupės vitaminų ir vitamino C.
IŠSKIRTINUMAS: per savaitę užaugantis prieskonis jūsų stalui.
DERLIUS: I-XII mėn.
PASKIRTIS:
- kaip prieskonis -mėsos, žuvies patiekalams paskaninti, sūriams, varškei, sumuštiniams paskaninti.
- kaip dekoratyvus augalas – pavėlavus pasisėti Velykų žolės, gali jus išgelbėti per 7-10 dienų žalių vaizdu.
AUGINIMAS: vazone, lauke, šiltnamyje ar ant vatos.
Gamintojas: ES.
Geriausios iki 2027.07.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.