Arbūzai oranžiniu minkštimu ‘ORANGEGLO’ 1 g A.
Tikrieji arbūzai ‘Orangeglo’ – NAUJIENA 2022 m. – ankstyva arbūzų veislė, deranti ir vėsesnėmis vasaromis. Auginama po priedangomis ar atvirame grunte. Vaisiai ovalūs, sveria 5–7 kg. Minkštimas oranžinis, saldus, aromatingas. Norint gauti ankstyvesnį derlių, sodinami daigai. Daigai į nuolatinę augimo vietą sodinami nuo gegužės pabaigos iki birželio pradžios, kai dirva jau yra pakankamai įšilusi.
PATARIMAS: norintiems išbandyti oranžiniu minkštimu arbūzų. Išbandyta giminaitės Kazimieros iš Klaipėdos ir jos atsakymas: „Prapjovėm dryžuotą arbūzą, bet jis geltonas, labai saldus, sultingas. Svoris 4 kg“.
SĖJA: arbūzai sėjami tik nuo balandžio 15 d. Daiginami ne durpėje, o žemėse su smėliu. Greičiau sudygsta, jei sėklą pamirkome per naktį ar keletą valandų. Į lauką daigai išnešami tik nuo gegužės 25 d. – iki birželio 10 d. Sodinant į duobę dedame arba mėšlo, arba trąšų, po to žemių, ir tik po sodiname arbūzo daigą. Duobės didelės nereikia, nes šaknys yra tik du sprindžiai. Mėgsta būti tręšiami.
REIKALAVIMAI: gerai auga priesmėlyje, lengvoje, nemolingoje, vandeniui laidžioje dirvoje, saulėtoje vietoje.
DERLIUS: VII-IX mėn.
€1,50
Prieinamumas:
Liko 1
Lotyniškas pavadinimas – Citrullus lanatus (THUNB.)
KIEKIS: 1 g (apie 5-10 sėk.).
ANKSTYVUMAS: ankstyvi.
VAISIAUS FORMA: ovalūs.
VAISIAUS SVORIS: 5-7 kg.
SPALVA (minkštimo): oranžiniai.
SPALVA (žievės): žalia su šviesiai žaliais dryžiais.
SKONIS: saldus.
DERLIUS: VII-IX mėn.
IŠSKIRTINUMAS: oranžinis minkštimas.
PASKIRTIS: švieži.
AUGINIMO VIETA: po priedanga ar lauke.
Kilmės šalis: ES.
Geriausios iki 2027.07
Nuotraukos galerijoje: giminaitės Kazimieros Jokšaitės iš Klaipėdos.